onsdag 20. juni 2012

Optimalisér treningseffekt og resultater. Del 1/4 + My Rules. New WO

Hva slags innstilling har du til treningen din?

Trenger du se resultater med én gang for å ikke bli oppgitt og umotivert?

Den treningen vi gjør her på bloggen er ekstremt effektiv. På 15 minutter får du jobbet med effektiv styrketrening, heftig kondisjon, bevegelighet, spenst, eksplosivitet, smidighet... Likevel er det ikke sikkert du ser endringene i speilet med det samme.

Hvorfor?

Det er fire ting som bestemmer om du får effekt av treningen din:
- Lengden på økta
- Intensiteten
- Hvor ofte du trener
- Kosthold

Jeg ønsker oppriktig at du skal få resultater av treningen din og at du skal se og kjenne resultatene på kroppen hver eneste dag. Hvis jeg skulle tatt for meg alle punktene i denne posten, hadde det blitt et eviglangt innlegg - så jeg deler det opp i fire deler. Så om du skal forstå litt mer av hvordan kroppen din er satt sammen og hvordan du kan optimalisere resultatene dine, så følg med framover. :-)


Jeg går utifra denne bloggen og treningen vi har lagt opp her - men du kan fint bruke denne kunnskapen på helt generelt grunnlag. 

Lengde på økta

Dette er vårt utgangspunkt her på bloggen: Treningslykke er lagt opp til å gjøres annenhver dag - så regelmessigheten er allerede inne. Lengden på øktene varierer fra små 15 minuttere til Time Challenges som varer betraktelig lenger. Intensiteten er ekstremt høy i alle øktene uansett lengde. Vi tester oss selv før og etter hver eneste plan som kommer opp for å sjekke at vi har jevn progressjon. Vi kan klart se forskjell fra gang til gang. Resultatene er udiskuterbare.


Men så var det dette speilet, da. Det med å se resultatene på kroppen. Holder det med disse øktene for å kunne se progressjonen i speilet også?


En treningslykke varer stort sett rundt 15 minutter. Noen er litt kortere, andre er mye lenger. 15 minutter intens trening vil brenne rundt 150-250 kcal avhengig av hvor stor du er, hvor god form du er i utgangspunktet og hvor hardt du greier å pushe deg selv.

Våre korte økter gir styrkeøkning, økt muskelmasse, bedre kondisjon, mer fleksibilitet, økt eksplosivitet, bedre fettforbrenning i hverdagen og mange andre fordeler. Som treningsøkt gir disse øktene deg alt du trenger på svært kort tid.

Men hvis målet ditt er å gå ned i vekt (fett%) så er ikke disse øktene nok til å gjøre jobben alene.


Lengden på øktene våre kan ikke nødvendigvis økes. Vi har lengere økter nå og da - men kroppen er ikke laget for å ta imot ekstreme mengder med intens trening. Det betyr at vi må øke energiforbruket ved å generelt bevege oss mer. Bevegelse er ikke trening. Trening bryter ned kroppen slik at kroppen må bruke energi på å bygge seg opp igjen, tilpasse seg, forbedre seg og forberede seg på å tåle samme belastning bedre neste gang. Bevegelse er bare...bevegelse. Ingen progressjon i formen, men super bruk av energi. Legger du disse to sammen har du en uslåelig kombinasjon.

So MOVE!

Vær kreativ - finn unnskyldninger til å bevege deg. Gå turer, sykle til jobb, ta trappene - alltid, sett på alarm som ringer en gang i timen og får deg til å sprette opp fra stolen du sitter i - strekke på deg og gå fire runder på gulvet eller ta tre burpees. Bruk enhver annledning du har til å øke energibruken. Å sitte er bedre enn å ligge, å stå er bedre enn å sitte, å gå er bedre enn å stå, å jogge er bedre enn å gå, å springe er bedre enn å jogge... you see the picture? Beveg deg i ditt tempo. Det trenger ikke alltid være høy intensitet på det du gjør. -Alle tiltak for bevegelse teller.


Hvilke tiltak gjør du i hverdagen for å bevege deg?

Alanna
___________________
My Rules. New Workout!

Moving around does not make you loose effect from your training. It will not overload your body. Feel free to combine this 16 - minute workout with as much walking, bycycling and stairclimbing as you can.

Make up excuses to move - sitting down is dangerous for your health, so do that as little as possible.

Now, set your timer for 16 rounds of 10 and 50 seconds intervals. Use the 10 seconds as rest, and opportunity to write down your score. Use the 50 seconds to push as hard as you can, squeezing out as many repetitions as you can.

Here are the exercsies and my scores:
Reptile Push Up - 16, 12, 12
Vertical Jumps - 21, 19, 18
Row (32,5 kg) - 20, 17, 21
High Knees (no rope) - 157, 153, 156

Try to beat me!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar